Burse - Fonduri mutuale

Valul de scăderi externe loveşte şi bursa de la Bucureşti. Indicele BET a scăzut marţi cu 0,7%

Valul de scăderi externe loveşte şi bursa de la...

Autor: Dan Grigore Ivan

31.01.2018, 00:04 408

Indicele  BET, care urmăreşte cele mai lichide 13 acţiuni de la Bucureşti, a suferit ieri cea mai mare depreciere din acest an după ce majoritatea burselor lumii au fost acaparate de un val de vânzări care a împins în jos preţurile acţiunilor.

În regiune, indicele polonez WIG 20 a înregistrat cea mai severă scădere după ce referinţa de la Varşovia a figurat cu o depreciere de 1,23%, în vreme ce la Viena indicele ATX a coborât cu 0,94%. OMV, cel mai valoros emitent austriac, acţionar majoritar al Petrom (SNP), a afişat o depreciere de 1,8%, în vreme ce Erste Bank a coborât cu 0,8%. 

În Statele Unite ale Americii, indicele S & P 500 a scăzut cu 0,77%, a doua depreciere consecutivă din acest an. Cel mai afectat sector a fost cel al energiei, cu o scădere de 1,55%, în timp ce la polul opus, singurele două sectoare care au fost în teritoriul pozitiv au fost telecomunicaţiile, cu un avans anemic de 0,06% şi pro­dusele de consum nonciclice cu 0,16%.

La Bucureşti, pe fondul unui rulaj al întregii pieţe în jur de 40 milioane lei, cel mai afectat constituent al indicelui BET a fost Electrica (-1,64%), urmat de BRD (-1,46%), Romgaz Mediaş (-1,42%) şi Bursa de Valori Bucureşti (-1,33%). Singurii doi emitenţi care nu au fost în teritoriul negativ au fost MedLife şi Digi, unele dintre cele mai noi listări de la Bucureşti. Valoarea de piaţă a Digi a crescut cu 1,22%, în timp ce MedLife a obţinut o apreciere de 0,56%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO