Burse - Fonduri mutuale

Vând tot: Americanii care administrează Fondul Proprietatea au scos într-o vânzare accelerată cel puţin 1,454 miliarde de acţiuni Petrom, într-o tranzaţie de aproape 100 de milioane de euro. Deal-ul este executat de Goldman Sachs, Wood şi BCR

Vând tot: Americanii care administrează Fondul...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.09.2017, 19:04 1783

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare un pachet de acţiuni reprezentând 2,56% din compania OMV Petrom (SNP) printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor instituţionali.

O acţiune OMV Petrom (SNP) a încheiat şedinţa de tranazcţionare de astăzi la o cotaţie de 0,2920 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere de 16,59 miliarde lei (3,6 miliarde euro). La o astfel de cotaţie, valoarea pachetului îndreptat către înstrăinare de către cei de la Fondul Proprietatea valorează 425 milioane lei (92 milioane euro).

 “Procesul de plasament va fi demarat imediat”, se arată în comunicatul Fondului Proprietatea.

Deal-ul este executat de Goldman Sachs, Wood şi BCR.

Fondul va rămâne cu o participaţie de 10% în cadrul celui mai valoros emitent local listat pe piaţa bucureşteană, în condiţiile în care acestă ofertă de plasament va fi încheiată cu succes.

FP a mai vândut în toamna anului trecut 6,4% din OMV Petrom, echivalentul a 3,6 miliarde de acţiuni, pentru aproximativ 760 milioane lei. 

Capitalizarea bursieră a Fondului a ajuns la 8,5 miliarde lei, după ce în ultimul an s-au tranzacţionat titluri FP în valoare de 1,3 miliarde lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO