Vânzările Cemacon au crescut anul trecut la 68 milioane lei

15 feb 2016 Autor: Departamentul Economic

Producătorul de cărămizi Cemacom Zalău (CEON) a avut anul trecut o cifră de afaceri de 67,94 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de 2014, şi un profit net de peste 13 milioane de lei.

"Compania încheie, astfel, cel de-al cincilea an de creştere consecutivă, depăşind cu 12,95 milioane lei cifra de afaceri netă realizată în anul anterior. Rezultatele financiare se datorează vânzării de blocuri ceramice, pe de o parte, şi finalizării procesului de restructurare financiară, pe de alta", arată Cemacom, într-un comunicat.

Creşterea vânzărilor Cemacon a avut la bază majorarea capacităţii de producţie prin redeschiderea liniei de la Zalău, consolidarea poziţiei pe piaţa din Transilvania şi politica de vânzare ţintită către distribuitori şi clienţii mici şi mijlocii, împreună cu abordarea clienţilor din zona rurală.

"Am încheiat anul 2015 cu profit net, principalul nostru obiectiv pentru anul trecut. Business-ul a continuat să aibă cea mai mare rată de creştere din sector, pentru al cincilea an consecutiv, cu vânzări nete cu 26% mai mari şi un profit operaţional în creştere cu 27%, depăşind consistent media sectorului", a declarat Liviu Stoleru, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Cemacon.

Pentru 2016, compania mizează pe un avans al afacerilor de cel puţin 10%.

Cemacon a finalizat anul trecut procesul de restructurare a business-ului, operaţiune lansată în 2010. Astfel, în martie 2015 a avut loc semnarea noilor contracte de credit care au restructurat datoria de peste 33 milioane euro, iar în septembrie a avut loc conversia din datorie în acţiuni a peste 13 milioane de euro.

Cei mai mari acţionari ai Cemacon sunt Bussines Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatief (Olanda) şi KJK Cărămida Bucureşti, fiecare cu 27,9% din acţiuni.

Alţi jucători pe piaţa de cărămizi sunt Wienerberger, Brikston, Siceram şi Soceram.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com

Cuvinte cheie:
CEMACON
, REZULTATE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide