Vânzoleala politică a adus un rulaj la bursă cu 134% mai mare în septembrie: două bănci, în topul celor mai tranzacţionate acţiuni

4 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

- În primele două săptămâni din septembrie preţurile acţiunilor Băncii Transilvania şi BRD scădeau pe fondul declaraţiilor politice - Ulterior a urmat declaraţia privind Pilonul II de pensii: „Va deveni opţional“ - Instituţionalii au vândut acţiuni, spune un broker.

OMV Petrom, Banca Transilvania şi BRD au fost cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească în luna septembrie, cu o valoare cumulată a rulajelor de aproape 900 milioane de lei, adică 40% din total, potrivit datelor BVB. Pe parcursul lunii septembrie valoarea totală tranzacţionată a fost de 2 mld. lei pe segmentul principal, cu 134% peste luna precedentă, evoluţie determinată în mare parte de declaraţiile venite din partea mediului politic îndreptate împotriva sectorului bancar, reprezentat la BVB de cel mai lichid emitent- Banca Transilvania, dar îndreptate şi împotriva adminis­tratorilor de pensii Pilon II, printre cei mai activi investitori de la bursa românească.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2017

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, tranzactionare
, bursa
, banci
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide