Veniturile grupului RCS&RDS au fost de 842 mil. euro în 2016, cu un profit operaţional de 263 mil. euro, după un an de creştere record în România

12 apr 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Veniturile grupului de comunicaţii RCS&RDS, controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, au depăşit anul trecut pragul de 800 de milioane de euro după ce compania a înregistrat o creştere record - cea mai mare la nivel de industrie - de pe principala sa piaţă, România, datelor publicate de companie în anunţul privind intenţia de listare la Bursa de Valori din Bucureşti.
 
Veniturile grupului au crescut anul trecut cu 12,4% la 842,8 mil. euro în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a urcat cu 10,9% la 263,3 mil. euro, conform datelor publicate de companie în anunţul privind intenţia de listare la Bursa de Valori din Bucureşti.
 
România, principala piaţă a RCS&RDS, a generat anul trecut venituri de 612,7 mil. euro, în creştere cu 13,1%, potrivit sursei citate, aducând astfel un plus de 71 mil. euro. Compania de cablu a fost astfel anul trecut campionul pieţei de telecom din România din punctul de vedere al ratei de creştere a cifrei de afaceri, înregistrând cel mai mare avans dintre jucătorii mari de pe piaţă. Ceilalţi jucători de pe piaţă au înregistrat creşteri ale veniturilor între 1% (Telekom) şi 8% (UPC).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.04.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com

Cuvinte cheie:
RCS&RDS
, crestere
, venituri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide