Burse - Fonduri mutuale

Verestoy a vândut acţiuni FP de 4 mil. €

Verestoy a vândut acţiuni FP de 4 mil. €

Foto Răzvan Chiriţă

Autor: Andrei Chirileasa

21.06.2011, 00:07 1660

Senatorul UDMR Attila Verestoy, unul dintre cei mai bogaţiparlamentari din România, a vândut peste două treimi din acţiunilepe care le cumpărase anul trecut la Fondul Proprietatea (FP),reiese din ultima declaraţie de avere.

El mai deţine în prezent 13 milioane de acţiuni FP, evaluatepe Bursă la 7 mil. lei, faţă de 41,2 milioane de acţiuni, cât aveala începutul lui noiembrie 2010, conform declaraţi­ilor deavere.

În primele trei luni după listarea FP, titlurile s-autranzacţionat în jurul nivelului de 0,6 lei, astfel că Verestoy aîncasat peste 16,5 mil. lei (4 mil. euro) pentru cele 28,2 milioanede acţiuni vândute. El a marcat şi un profit semnificativ, având învedere că acţiunile FP pe care le mai are în portofoliu suntînregistrate la un preţ mediu de achiziţie de 0,465 lei. Dacă şiacţiunile vândute au fost achiziţionate la acelaşi preţ, atunciVerestoy a marcat un câştig de aproape 30%.

"Am vândut deoarece am avut nevoie să fac o altă investiţie, darvoi reveni în acţiunile FP", a declarat Verestoy.

Valoarea totală a portofoliului pe care senatorul îl deţine peBursă se ridica la 35,3 mil. lei (8,4 mil. euro), la data de 10iunie, potrivit situaţiei portofoliului anexată declaraţiei deavere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO