Burse - Fonduri mutuale

Veste bună pentru bursă: Transelectrica vrea să emită obligaţiuni de 45 mil.euro

Veste bună pentru bursă: Transelectrica vrea să emită...

Autor: Roxana Pricop

27.06.2013, 12:17 732

Transelectrica, operatorul reţelei naţionale de transport a energiei, vrea să lanseze în noiembrie o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani, prin care se va împrumuta cu circa 200 milioane lei (45 mil. euro) de la investitori instituţionali, pentru refinanţarea unor credite şi pentru completarea necesarului de finanţare a investiţiilor.

"Directoratul societăţii, la recomandarea Consiliului de Supraveghere, a decis iniţierea procedurilor unei prime emisiuni de obligaţiuni corporative, care să contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii societăţii, la reducerea expunerii valutare şi la diversificarea surselor de finanţare pe termen lung. Suplimentar, o emisiune de obligaţiuni s-ar constitui într-un prim pas spre creşterea vizibilităţii costurilor de finanţare ale Transelectrica, în special aferente programului de investiţii, cu efecte pozitive anticipate în ratingul societăţii (astăzi Ba2) şi nu în ultimul rând asupra costurilor de finanţare şi a valorii de piaţă a companiei", potrivit unui comunicat emis pe bursă.

Emisiunea de obligaţiuni trebuie aprobată şi de acţionari, într-o AGA.

Oferta de obligaţiuni ar urma să fie finalizată în doua jumătate a lunii noiembrie, când titlurile vor fi listate la BVB.

Obligaţiunile vor avea o dobândă fixă.

Dacă acţionarii aprobă emisiunea de obligaţiuni, aceasta va fi a treia ofertă derulată în acest an, după cele derulate de Banca Transilvania (30 milioane euro) şi de UniCredit Ţiriac (550 milioane lei). De asemenea, Raiffeisen Bank are în pregătire o emisiune de obligaţiuni de 500 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO