Burse - Fonduri mutuale

Viaţă foarte grea pentru reţelele de socializare: Twitter se prăbuşeşte cu 20% din cauza scăderii numărului de utilizatori

Viaţă foarte grea pentru reţelele de socializare:...

Autor: Alex Ciutacu

30.07.2018, 00:04 261

Platforma de socializare Twitter a transmis săptămâna trecută că numărul de utilizatori lunari a scăzut cu un milion în al doilea trimestru din 2018 şi că estimează că acest declin va continua în contextul în care compania duce o luptă împotriva conturilor false şi a retoricii negative.

În urma anunţului, acţiunile companiei au scăzut cu 17% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare şi au închis la minus 20%. Numărul de utilizatori activi lunar a ajuns la 335 de milioane de persoane - un declin faţă de valoarea de 336 de milioane în primul trimestru, a transmis astăzi compania cu sediul în San Francisco.

Deşi acest indicator a crescut cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a anunţat că se aşteaptă ca această scădere să continue în următoarea perioadă.

Twitter susţine că această scădere vine în urma eforturilor de a curăţa platforma, a regulilor mai stricte de utilizare la nivel european şi a schimbării modului în care este utilizat serviciul de mesagerie al Twitter.

„Suntem încrezători că există interes pe termen lung pentru platformă şi că vom reuşi pe termen lung să îmbunătăţim sănătatea conversaţiilor publice pe Twitter“, a transmis Twitter într-o notă către acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO