Viaţă grea: acţiunile Carrefour, cel mai mare retailer al Europei, au pierdut în acest an 30% din valoare

6 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Acţiunile Carrefour, cel mai mare retailer al Europei, au scăzut cu 30% în ultimele trei luni, până la o capitalizare bursieră de 12,81 miliarde euro, doar în ultimele cinci zile deprecierea situându-se la 15%, după ce Pierre-Jean Sivignon, CFO-ul companiei, a declarat că profitul operaţional va scădea într-o manieră similară şi în semestrul al doilea.

Carrefour a realizat vânzări de 38,5 miliarde euro, în creştere cu 6,2% faţă de S1/2016, în vreme ce profitul operaţional a fost de 621 milioane euro, mai mic cu 12%. Scăderea acţiunilor Carrefour vine pe fondul problemelor cu care se confruntă întreg sectorul mondial de retail tradiţional, în mare parte din cauza mutaţiilor generate de migraţia către online.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2017

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, Carrefour
, retailer
, Europa
, capitalizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide