Burse - Fonduri mutuale

Victorie istorică la SIF Muntenia: Grupul revoluţionarilor a preluat conducerea

Victorie istorică la SIF Muntenia: Grupul revoluţionarilor a preluat conducerea

Autor: Roxana Pricop

08.07.2012, 20:03 3651

Grupul acţionarilor revoluţionari a câştigat alegerile pentru Consiliul Reprezentanţilor la SIF Muntenia, după o Adunare Generală a Acţionarilor epuizantă şi încrâncenată de peste 32 de ore.

Noii membrii ai Consiliului sunt Marcel Gheorghe, Daniel Pandele, Gabriel Vasile, Olimpiu Blăjuţ, Răzvan Lefter, Florin Cazan, Adrian Andrici, Ştefan Gioga, Dan Sârboiu, Cristian Alexandru Ştefănescu şi Cătălin Mancaş. Ei au fost susţinuţi de grupul de acţionari coagulat în jurul influentului om de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul Doraly şi este cel care a cerut revocarea fostei conduceri. El deţine 5% din acţiunile SIF Muntenia şi a propus schimbarea conducerii fiind nemulţumit de modul în care este administrată SIF Muntenia. Cu active de peste 1,2 miliarde de lei, SIF Muntenia este administrată de societatea Muntenia Invest, iar Consiliul Reprezentanţilor este cel care supraveghează administratorul.

Este pentru prima oară în istoria celor cinci SIF-uri când un grup de acţionari reuşeşte să schimbe conducerea, fapt care nu ar fi fost posibil fără ridicarea pragului de deţinere de la 1% la 5% din capital.

" Alegerea unui nou Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor este un eveniment important în activitatea SIF Muntenia, ce poate marca o schimbare de direcţie în politica de administrare în perioada următoare", a declarat într-un comunicat de presă Gabriel Filimon, directorul executiv al SAI Muntenia Invest adăugând că "suntem încrezători într-o relaţie bazată pe criterii profesionale cu noii reprezentanţi".
Într-un interviu acordat în exclusivitate Ziarului Financiar pe 25 iunie, Filimon declara anticipativ că schimbarea conducerii la SIF Muntenia este inevitabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO