Burse - Fonduri mutuale

VIDEO ZF Live. Andrei Burz-Pînzaru, avocat Reff & Asociaţii: Chiar dacă şeful unei companii vinde din acţiuni, nu înseamnă că firma merge rău. Dar o vânzare masivă poate fi un semnal

Autor: Dragoş Dinu

05.10.2017, 18:00 450

Dacă un director general (CEO) al unei companii listate decide să-şi vândă la bursă o parte din acţiuni, acest lucru nu înseamnă că respectiva companie are probleme financiare.

Însă dacă este vorba de o vânzare masivă, atunci aceasta poate fi un semnal că emitentul merge rău, consideră Andrei Burz-Pînzaru, managing partner Reff & Asociaţii. El nu a indicat vreun prag anume pentru ca o vânzare să fie clasificată drept „masivă“.

„Membrii din conducerea unei societăţi, prin natura poziţiei lor, au acces la informaţii privilegiate, iar atunci sunt tentaţi să tranzacţioneze înainte ca raportările financiare să fie publice. În acest fel, ei nu sunt pe picior de egalitate cu cei care vând sau cu cei care cumpără acţiuni”, spune la ZF Live avocatul de la Reff & Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO