VIDEO ZF Live. Andrei Burz-Pînzaru, avocat Reff & Asociaţii: Chiar dacă şeful unei companii vinde din acţiuni, nu înseamnă că firma merge rău. Dar o vânzare masivă poate fi un semnal

5 oct 2017 Autor: Dragoş Dinu

Dacă un director general (CEO) al unei companii listate decide să-şi vândă la bursă o parte din acţiuni, acest lucru nu înseamnă că respectiva companie are probleme financiare.

Însă dacă este vorba de o vânzare masivă, atunci aceasta poate fi un semnal că emitentul merge rău, consideră Andrei Burz-Pînzaru, managing partner Reff & Asociaţii. El nu a indicat vreun prag anume pentru ca o vânzare să fie clasificată drept „masivă“.

„Membrii din conducerea unei societăţi, prin natura poziţiei lor, au acces la informaţii privilegiate, iar atunci sunt tentaţi să tranzacţioneze înainte ca raportările financiare să fie publice. În acest fel, ei nu sunt pe picior de egalitate cu cei care vând sau cu cei care cumpără acţiuni”, spune la ZF Live avocatul de la Reff & Asociaţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 

Cuvinte cheie:
ZF Live
, Andrei Burz-Pinzaru
, avocat
, Reff & Asociatii
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide