Burse - Fonduri mutuale

VIDEO ZF Live. George Vişan şi Sebastian Radu, deputaţi: Proiect de lege prin care firmele vor putea să-şi extragă dividendele din firmă trimestrial, nu anual, ca până în prezent. „Ne aşteptăm să crească încasările la bugetul naţional, numărul micilor întreprinzători din România, dar şi la o capitalizare mai bună a acestor societăţi.“

Autor: Dragoş Dinu

05.10.2017, 00:05 1101
Dividendele se vor distribui trimestrial şi nu ca până în prezent anual, dacă o iniţiativă legislativă care se află acum în Parlament va deveni lege, afirmă George Vişan, deputat de Constanţa, şi Sebastian Radu, deputat de Buzău, iniţiatori ai proiectului de lege privind distribuirea trimestrială a dividendelor, care au fost prezenţi în această săptămână la ZF Live.
 
Proiectul a plecat de la ideea stimulării sectorului de IMM-uri, în principal, şi de a asigura un echilibru între îndestularea statului, prin impozitul pe profit şi pe dividende, dar şi pe roadele de care trebuie să beneficieze antreprenorul, adică cel care produce, de fapt, acest profit, afirmă iniţiatorii.
 
„Prin acest proiect de lege ne aşteptăm să crească încasările la bugetul naţional, numărul micilor întreprinzători din România, dar şi la o capitalizare mai bună a acestor societăţi“, a spus George Vişan în cadrul emisiunii de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO