VIDEO ZF Live. George Vişan şi Sebastian Radu, deputaţi: Proiect de lege prin care firmele vor putea să-şi extragă dividendele din firmă trimestrial, nu anual, ca până în prezent. „Ne aşteptăm să crească încasările la bugetul naţional, numărul micilor întreprinzători din România, dar şi la o capitalizare mai bună a acestor societăţi.“

5 oct 2017 Autor: Dragoş Dinu

Dividendele se vor distribui trimestrial şi nu ca până în prezent anual, dacă o iniţiativă legislativă care se află acum în Parlament va deveni lege, afirmă George Vişan, deputat de Constanţa, şi Sebastian Radu, deputat de Buzău, iniţiatori ai proiectului de lege privind distribuirea trimestrială a dividendelor, care au fost prezenţi în această săptămână la ZF Live.
 
Proiectul a plecat de la ideea stimulării sectorului de IMM-uri, în principal, şi de a asigura un echilibru între îndestularea statului, prin impozitul pe profit şi pe dividende, dar şi pe roadele de care trebuie să beneficieze antreprenorul, adică cel care produce, de fapt, acest profit, afirmă iniţiatorii.
 
„Prin acest proiect de lege ne aşteptăm să crească încasările la bugetul naţional, numărul micilor întreprinzători din România, dar şi la o capitalizare mai bună a acestor societăţi“, a spus George Vişan în cadrul emisiunii de business.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 
Cuvinte cheie:
dividende
, refuz
, deputati
, firma
, firme
, prezenta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide