Burse - Fonduri mutuale

Volatilitate maxima pe Broker: de la minus 15% pe zi la plus 15%

Volatilitate maxima pe Broker: de la minus 15% pe zi la plus 15%
22.04.2009, 21:08 26

Titlurile Broker Cluj (BRK) au ramas in sedinta de tranzactionare de ieri fara ordine de vanzare, dupa ce timp de trei zile nu au mai existat in piata invetitori dornici sa cumpere titlurile societatii de brokeraj.
Actiunile Broker au avansat ieri cu 14,96%, aproape de maximul de variatie admis de Bursa pentru o sedinta de tranzactionare, in conditiile in care investitorii nu au mai dorit sa vanda. Volatilitatea titlurilor casei de brokeraj a cunoscut astfel cote maxime, dupa ce in ultimele doua sedinte de saptamana trecuta si in sedinta de luni acestea au inregistrat corectii de aproape 15% in fiecare sedinta de tranzactionare. Per ansamblu, in cele trei sedinte de pierderi excesive, titlurile Broker Cluj au cazut cu 38%, pana la un nivel de 0,127 lei pe actiune. Cu toate acestea, societatea a inregistrat ieri o revenire la fel de puternica, cotatiile urcand la un nivel de 0,146 lei/actiune.
Volatilitatea ridicata de pe titlurile Broker a fost cauzata de stirile negative legate de societate, privind suspendarea de pe piata de capital de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a directorului general, Petru Prunea, si a directorului general adjunct, Adrian Ceuca, pentru cinci ani, respectiv trei ani. Suspendarea conducerii Broker Cluj a venit dupa ce comisia a descoperit nereguli in cadrul mai multor sucursale ale casei de brokeraj.
"Daca as fi investitor as astepta sa se linisteasca apele la Broker si sa se traga linie. Este devreme pentru o parere, insa dupa ce am citit documentele CNVM am observat nereguli consistente, fara a fi prezente si cifrele acestor pagube. Ar fi bine sa le cunoastem, ca sa putem vedea clar modul in care a fost afectata societatea. Cred ca insiderii au reactionat emotional in ultimele zile, ceilalti investitori din piata fiind precauti", a explicat Adrian Manaila, seful societatii de brokeraj Eldainvest din Galati
Saptamana trecuta CNVM a autorizat noua conducere a Broker. Astfel, postul de director general este detinut in prezent de Florica Venter, directorul general adjunct al societatii este Darie Moldovan, in vreme ce directorul de tranzactionare este Silviu Turc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO