Vrancart Adjud investeşte 18 mil. € în creşterea producţiei. Pentru 2015, compania a raportat un profit net de 18 mil. lei, în scădere cu 4%

15 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Producătorul de carton Vran­cart Adjud (simbol bursier VNC), con­trolat de SIF Banat-Crişana (SIF1), vrea să investească peste 18 milioane de euro în modernizarea şi creşterea capacităţii de producţie în acest an şi în 2017, ţintind consolidarea pozi­ţiei în piaţă şi a capacităţii de a genera profit.
 
Anunţul făcut de com­panie în raportul cu re­zultatele financiare pre­li­mi­nare pe 2015 a ali­mentat un avans de 6,7% al acţiunilor VNC în şedinţa de vineri până la o cotaţie de 0,126 lei/uni­tate. La această co­taţie, ca­pi­ta­li­za­rea bursieră a companiei a urcat la 108,8 mil. lei.
 
Pentru întreg anul 2015, compania a raportat un profit net de 18 mil. lei, în scădere cu 4% faţă de re­zultatul raportat în anul precedent, pe fon­dul majorării cheltuielilor cu ma­teriile prime şi personalul. Veniturile din cifra de afaceri ale companiei au urcat cu 6% până la aproape 210 mil. lei, po­tri­vit raportului emis de companie cu re­zul­tatele financiare preliminare pe 2015.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2016

 

Cuvinte cheie:
crestere
, adjud
, productie
, investitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide