Burse - Fonduri mutuale

Vreţi să aflaţi dacă deţineţi sau nu acţiuni? Depozitarul Central s-a mutat la Bursă

Vreţi să aflaţi dacă deţineţi sau nu acţiuni? Depozitarul Central s-a mutat la Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

18.07.2011, 21:31 46828

Depozitarul Central, instituţia care se ocupă cu decontareatranzacţiilor bursiere şi ţine evidenţa acţionarilor companiilorlistate la Bursă şi nu numai, şi-a mutat sediul din strada Făgăraş(lângă Muzeul Militar) în clădirea unde are sediul şi Bursa deValori Bucureşti (clădirea IBC Modern din bulevardul Carol I nr34-36).

"Registratura şi ghişeeleaferente operaţiunilor de registru,prin care deţinătorii de instrumente financiare, persoane fizice şijuridice pot beneficia de serviciile oferite de Depozitarul Central(eliberare extras de cont, istoric de cont, sumare de cont, listade coduri confidenţiale, modificări de date personale, înregistrăriale transferurilor directe de proprietate)sunt situate la etajul 3", se precizeaz pe site-ulinstituţiei.

La Depozitarul Central suntînregistraţi peste 9,2 milioane de acţionari, majoritatea fiindpersoane care au primit acţiuni în cadrul programelor deprivatizare în masă din anii '90 la SIF-uri şi alte sute decompanii româneşti. Mulţi dintre ei nici nu ştiu că auacţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO