Burse - Fonduri mutuale

Wall Street Journal: Evoluţia bursieră bună din 2017 nu a mai fost întâlnită de zeci de ani. Indicele de volatilitate VIX este la minim istoric

Wall Street Journal: Evoluţia bursieră bună din 2017...

Autor: Dan Grigore Ivan

21.07.2017, 00:04 495

Bursele americane, europene şi asiatice trec printr-o perioadă specială după ce până acum cea mai mare scădere înregistrată de acestea în anul 2017 faţă de recentele maxime este una de sub 5%, fapt nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.

Profitând de un cadru favorabil, creionat în principal de rezultatele financiare tot mai bune ale companiilor, îmbunătăţirea condiţiilor economice la nivel mondial sau disiparea unor riscuri politice ce puneau sub semnul întrebării predictibilitatea imediată a lumii sau politicile monetare ale celor mai mari bănci centrale, majoritatea claselor de active s-au apreciat puternic în acest an, iar indicii bursieri sunt la maxime istorice.

Acestui peisaj financiar se alătură şi o volatilitate la minime istorice, datorată în parte şi strategiilor pasive ce au început să câştige tot mai mult teren pe pieţele bursiere consacrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO