Burse - Fonduri mutuale

Zece candidati pentru Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania

14.04.2010, 23:01 59

Actionarii Bancii Transilvania (TLV) vor avea de ales intre zececandidati pentru noua componenta a Consiliului de Administratiecare va conduce creditorul din Cluj in urmatorii patru ani. Doarsapte dintre acestia vor prinde un loc in CA.

Pe lista de candidati publicata ieri pe site-ul bancii figureazacinci dintre actualii administratori, printre care presedintele sifondatorul bancii, Horia Ciorcila, si directorul general RobertRekkers, dar si cinci nume noi, printre care Costel Ceocea,presedintele SIF Moldova (SIF2).

BERD, principalul actionar a Bancii Transilvania, cu 14,6% dinactiuni, sustine candidatura lui Peter Franklin, fost directorfinanciar al General Electric/GE Capital Paris, potrivit unor sursecitate de Mediafax, in timp ce Roberto Marzanati, care areprezentat pana acum BERD in conducerea bancii, va candidaindependent.

Una dintre cele mai interesante candidaturi este cea a luiCarmen Retegan, directorul general al Verida Credit IFN, companiecontrolata de un fond de investitii al grupului americanCitigroup.

In schimb, Bank of Cyprus, care a preluat 9,6% din actiunile TLVla sfarsitul anului trecut, devenind al doilea actionar al bancii,nu a nominalizat inca un candidat.

Din actualul CA mai candideaza Constantin Jeican si GabrielaGrigore, reprezentantul SIF Banat-Crisana (SIF1), lista fiindcompletata de Radu Danut Palagheanu, un alt fondator al bancii, side medicul Corneliu Diaconescu.

Pe langa alegerea Consiliului de Administratie, actionariiBancii Transilvania vor mai decide la finele lunii aprilie inprivinta majorarii capitalului social cu aproape 400 mil. lei sivor dezbate listarea actiunilor pe Bursa din Viena.

Banca Transilvania este unul dintre cei mai importanti emitentide pe Bursa de la Bucuresti, cu o capitalizare de 600 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO