Burse - Fonduri mutuale

Zepter AM a unit trei fonduri deschise de investiţii într-unul singur

Zepter AM a unit trei fonduri deschise de investiţii...

Autor: Roxana Pricop

05.08.2015, 00:00 319

Societatea de administrare Zepter Asset Management, controlată de firma elveţiană United Business Activities Holding AG, a fuzionat fondurile cu plasamente în acţiuni (Zepter Equity şi Zepter Mixt) cu fondul Zepter Defensive (fostul Zepter Obligaţiuni).

Fuziunea s-a încheiat pe 22 iunie, iar recent Autoritatea de Supraveghere Financiară a radiat din registrul propriu fondurile Zepter Equity şi Zepter Mixt.

Noul fond Zepter Defensive dispune de active de 8,68 mil. lei. Zepter Asset Management este un jucător de talie mică pe piaţa locală de active, în valoare de peste 20 mld. lei. Fuziunea a fost cel mai probabil motivată de eficientizarea costurilor.

Piaţa locală de asset management este dominată de administratorii bancari, care dispun de reţele puternice de distribuţie. Pentru jucătorii independenţi şi pentru cei care nu fac parte din grupuri bancare, vânzarea propriilor fonduri este dificilă din cauză  că nu dispun de o reţea proprie de distribuţie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO