Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Mugur Pop, Intervam: Acţiunile interesante la bursă în 2017 sunt cele de utilităţi şi cele ale Băncii Transilvania. Petrom nu s-a comportat bine cu acţionarii

Autor: Roxana Rosu

24.01.2017, 00:06 1645

Investitorii de la bursă ar trebui să mizeze în acest an pe acţiunile com­paniilor de utilităţi, cum ar fi Romgaz, Transgaz, Electrica, Nuclear­elec­trica, dar şi pe cele ale Băncii Tran­silvania, con­sideră Mugur Pop, direc­torul ge­ne­ral al companiei de brokeraj Intervam.

"Cu Nuclearelectrica este un para­dox, la listare o acţiune era 11 lei şi a ajuns la circa 4 lei. Este o acţiune fa­buloasă. M-aş uita cu ambii ochi la Nuclear­electrica, e o firmă stabilă, divi­dendul este mare. M-aş uita şi la Banca Transilvania, este şi conservatoare, are şi lichiditate", a spus Mugur Pop la emi­siunea de business ZF Live. Ieri, o acţiune Banca Transilvania (TLV) se tranzacţiona la 2,28 lei, în urcare cu 0,44% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul anului însă, preţul unei acţiuni a scăzut cu 5%.

Pe langă utilităţi şi banca de la Cluj, Mugur Pop este atent la evoluţia Fondului Proprietatea şi a Petrom, apreciind că şi aurul ar putea fi inclus într-un portofoliu, ca rezervă, chiar dacă implică o serie de costuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO