Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Vlad Pintilie, analist la BT Capital Partners: Bursa nu se duce în jos, ci se temperează. Până la finele anului ne aşteptăm la o mică revenire

Autor: Cristina Bellu

11.10.2017, 00:06 1173

Vlad Pintilie, analist la BT Capital Partners, divizia de servicii financiare membră a grupului financiar Banca Transilvania, apreciază că până la finele anului piaţa de capital va avea o mică revenire, în contextul în care au fost depăşite două puncte în care piaţa a intrat într-o stare de volatilitate, respectiv cel legat de discuţiile privind Pilonul II de pensii şi cel referitor la taxa pe activele bancare.

Analiza fundamentală arată că rezultatele pe care le-au publicat companiile până la jumătatea anului şi cele aşteptate în continuare justifică creşterea preţului acţiunilor, explică Vlad Pintilie, prezent la emisiunea de business ZF Live.

„O revenire a acţiunilor pe care o aşteptăm până la finele anului este justificată de datele fundamentale. Şi analiza tehnică confirmă aceleaşi aşteptări. Chiar dacă maximele au fost atinse anul acesta, scăderile ar trebui să se disipe către finele anului. În acelaşi timp, piaţa va beneficia şi de infuzii mai mari de lichiditate, mă refer la partea de acţiuni şi de obligaţiuni noi“, spune Vlad Pintilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO