Burse - Fonduri mutuale

Zincul atinge pe bursa de la Londra cea mai înaltă cotaţie din ultimii zece ani

Zincul atinge pe bursa de la Londra cea mai înaltă...

Autor: Dan Grigore Ivan

22.08.2017, 00:00 588

Zincul, folosit în procesul de galvanizare al oţelului – pentru a ridica nivelul de rezistenţă la coroziune, a atins maximul ultimilor zece ani, după ce de la începutul acestui an a crescut cu 22%, până la nivelul de 3.124 dolari per tonă.

Creşterea economiei globale şi proiectele de infrastructură din zona Asiei, mai ales a Chinei, au tras în sus cotaţia metalului. De asemenea, la actuala evoluţie a condus şi deprecierea dolarului american, monedă în care sunt cotate mărfurile lumii. De la începutul acestui an şi până în prezent, deprecierea dolarului în faţa monedei unice europene este de peste 10%.

Un alt metal care a înregistrat o creştere puternică în acest an este cuprul, urmărit cândva pentru proprietatea sa de a prezice trendurile economice, a crescut cu peste 18% de la începutul acestui an, susţinut de aceiaşi parametri ca în cazul zincului, respectiv o creştere economică mondială peste aşteptări, cerere mărită din partea chineză sau deprecierea dolarului. De asemenea, în rândul promisiunilor electorale ale administraţiei Trump se află şi un proiect major de infrastructură în valoare de aproximativ 1.000 mld. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO