Burse - Fonduri mutuale

Ziua III de Electrica, acţiunile au mai pierdut 0,4%

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

09.07.2014, 00:04 738

Titlurile distribuitorului de energie Electrica Bucureşti (EL) au încheiat şe­dinţa de ieri de la bursă cu o scădere de 0,4%, până la un preţ de 11,04 lei/titlu, nivel apropiat de cel din oferta pu­blică de listare a companiei, de 11 lei/acţiune.

Acţiunile Electrica s-au aflat şi ieri în prim-plan pe bursă, acestea consem­nând cel mai ridicat rulaj, de 14,6 mil. lei prin care s-au transferat peste 1,3 milioane de titluri.

Electrica a asigurat o treime din rulajul de ieri de pe bursă cu acţiuni, care s-a cifrat la 10,5 mil. euro.

WikiZF: Profilul companiei Electrica Frunizare SA

Compania s-a listat pe bursă printr-o ofertă publică derulată luna trecută care a atras de la investitori o sumă record pentru bursa românească, respectiv 443 milioane de euro.

Acţiunile Electrica au debutat vineri la un preţ de 11,25 lei/acţiune, cu 2,3% peste cel la care investitorii au plasat bani în ofertă, dar ulterior unii dintre in­vestitori s-au grăbit să-şi marcheze profitul, iar cotaţia a coborât spre preţul din ofertă. Cei mai norocoşi investitori de la Electrica au reuşit să cumpere acţiuni la un preţ de 10,45 lei/unitate, însă doar cu o parte din banii pe care i-au plasat în cadrul ofertei, respectiv circa 30% din suma plasată.

Aceştia au subscris la Electrica pachete cuprinse între 1.001 şi 20.000 de acţiuni, aceasta fiind singura tranşă care a beneficiat de un discount de 5% faţă de preţul final din ofertă şi a fost disponibil numai investitorilor mici de retail. Celelalte categorii de investitori, retail mare şi investitori instituţionali, nu au primit discount, ei achiziţionând titlurile Electrica la preţul final al ofertei, de 11 lei/acţiune.

Scăderile de ieri de la Electrica au venit pe fondul unei tendinţe generale de scădere la nivelul bursei, indicele BET, din care Electrica nu face parte încă, pierzând 0,8% din valoare.

Scăderi importante au consemnat ieri şi BRD, care au pierdut 2,2%, în timp ce titlurile Transgaz au coborât cu 1,2%, iar cele ale Nuclearelectrica au închis pe minus cu 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO