Burse - Fonduri mutuale

Ziua Z pentru Grecia începe cu noi scăderi pe bursele europene

Ziua Z pentru Grecia începe cu noi scăderi pe bursele...

Autor: Roxana Pricop

30.06.2015, 10:38 973

Principalele burse europene au deschis şedinţa de tranzacţionare de marţi în scădere, în condiţiile în care azi expiră pentru Grecia scadenţa pentru plata unei rate de 1,6 miliarde de euro către FMI.

Indicele DAX al bursei germane a deschis şedinţa de azi cu o scădere de 0,3%, după ce ieri s-a depreciat cu peste 3%. Indicele francez CAC 40 a deschis cu un minus de 0,57%, bursa din Milano scade uşor cu 0,02% în deschidere, iar cea din Spania se ajustează cu 0,14%.

La Bucureşti, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, indicele BET, scade în deschidere cu 0,6%. Din rândul acţiunilor lichide, titlurile grupului de distribuţie Electrica scad cu 1,37%, urmate de acţiunile SIF Moldova cu un minus de 1,35% iar cele ale Petrom se corectează negativ cu 1,3%. Cele mai mari creşteri sunt raportate de acţiunile Nuclearelectrica, plus de 1,2%, cele ale Băncii Comerciale Carpatica (1,2% după ce ieri s-au depreciat cu peste 3%).

Grecia trebuie să plătească marţi FMI o datorie de 1,6 miliarde de euro, dar nu are banii necesari, în lipsa sprijinului internaţional. Statul elen ar mai fi avut de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere de 240 de miliarde de euro care expiră marţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO