Business Construct - decembrie - 2013

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

Radiografia pietelor din constructii:

16 CIMENT Reintra pe scadere
. Cimentistii resimt declinul lucrarilor de infrastructura
Chiar daca sectorul rezidential a inregistrat o usoara crestere anul acesta, segmentul de infrastructura, principalul motor al constructiilor in perioada de criza, a fost pe minus, motiv pentru care si piata cimentului a inregistrat o scadere.

20 BCA Anul a inceput bine, dar in a doua jumatate n-au mai aparut proiecte noi
Livrarile de BCA, produs care isi disputa alaturi de caramizi suprematia in sectorul materialelor de zidarie, vor incheia acest an in scadere.

22 IVELITORI Romanii din strainatate mentin echilibrul in sectorul de acoperisuri
Romanii din strainatate, renovarile, mansardarile si restaurarile de cldiri istorice au fost principalele motoare ale pietei invelitorilor anul acesta.

24 UTILAJE DE CONSTRUCTII „La cate lucrari sunt, constructorii au suficiente utilaje sa raspunda cererii“
In lipsa unor proiecte de anvergura finantate fie de stat, fie de investitorii privati, distribuitorii de utilaje de constructii au vandut anul acesta mai putin. Infrastructura a incetat sa mai fie motorul principal de sustinere a pietei.

26 GIPS-CARTON Renovarile au rezistat cel mai bine. Proiectele non-rezidentiale, minus 16%
Dificultatile care macina inca economia romaneasca si sectorul constructiilor si-au gasit ecou si pe piata de gips-carton, care ar putea inregistra un regres de 7-8% in acest an, potrivit Rigips Business Unit.

28 CENTRALE TERMICE Vanzarile recastiga teren pe final de an.
Piata de centrale termice a fost pe minus in primul semestru, dar a reusit sa recupereze in lunile urmatoare, astfel incat ar putea incheia acest an la un nivel apropiat de cel inregistrat in 2012.


38 ANALIZA Cei 50 care fac legea in constructii
Desi anul trecut rulajul celor mai mari 50 de constructori activi pe piata locala a crescut, in medie, cu 20%, profiturile au ajuns sa fie un sfert din ce erau in 2011. Iar numarul de angajati a scazut la randul sau.

44 BIROURI Ce are Clujul si n-are Timisoara. Si invers
Cele doua orase  - „capitalele“ Ardealului si a Banatului - au intrat si in atentia dezvoltatorilor de birouri care spera la o inflorire a mediului de business din aceste localitati.

48 BILANT Cu ce ramanen dupa 2013 si ce santiere continua in 2014
Dincolo de senzatia unui gust amar, anul 2013 va lasa in urma o serie de proiecte importante pentru piata locala, iar Business Construct si-a propus sa puncteze realizarile acestui an in ultimul numar al revistei din 2013.

52 PROFIL Un antreprenor care nu crede in banci si in fonduri europene
Omul de afaceri Florin Radulescu, proprietarul restaurantului Osho din cartierul bucurestean Primaverii, unul dintre cele mai scumpe din Capitala, spers sa atinga vanzari de circa 5 milioane euro in 2014 din afacerea AVI Compact ce activeaza in sectorul de climatizari si instalatii.

56 MOBILA Duce patuturi „made in Tartasesti“ in camerele de lux ale copiilor americani
In 2007, cand criza incepea sa-si faca simtita prezenta peste Ocean, Dumitru Toader facea primii pasi pe piata americana, cea care acum a ajuns sa reprezinte aproape trei sferturi din businessul sau inceput in comuna Tartasesti din judeul Dambovita.

60 EXTERN Cat mai costa casele de vacanta: de la 400 euro/mp la bulgari, la 15.000 euro/mp in Alpii elvetieni
Achizitia unei case de vacanta la munte, care a devenit un „sport de masa“ printre europenii din vestul continentului, a fost unul dintre segmentele pietei imobiliare cu un numar important de tranzactii chiar si in cele mai acute perioade ale crizei financiare.

64 JURIDIC
O hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene readuce in actualitate tranzactii imobiliare mai vechi

 
 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO