Business Construct - iulie - 2014

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

Radiografia pietelor din constructii:

20 CIMENT "Inca lipsesc increderea si finantarea"
Cu un sector al infrastructurii care mai mult bate pasul pe loc, cimentstii isi pun anul acesta sperantele intr-o revenire a sectorului rezidential, dar si a celui industrial sau de retail.

24 PAVAJE Ce se cauta: Intre pavaje vibropresate si produsele „cu cost mai mic, simple, necolorate“
Romanii au devenit din ce in ce mai interesati de utilitatea si de rolul estetic al pavajelor, iar dupa primii ani de criza, in care focusul a fost pe strictul necesar de la interior, a venit momentul amenajarii curtilor, aleilor sau gradinilor.

26 ZIDARIE Producatorii anticipeaza o crestere „naturala“ a preturilor
Producatorii de materiale de zidarie - caramida si BCA -, competitori pe o piata estimata la 140 de milioane de euro, au marcat in 2014 un prim trimestru mai bun decat primele trei luni din 2013.

32 PROFILURI METALICE "Capacitatea de productie este de zece ori mai mare decat cererea"
Agricultura ramane „vedeta“ sectorului de profiluri metalice si in 2014, dar deocamdata proiectele din piata sunt insuficiente pentru a asigura repornirea motoarelor producatorilor din aceasta industrie.

34 PLACI CERAMICE Cu un ochi pe pret si cu altul pe impactul estetic
Chiar daca principiul pretului cel mai mic este dominant in piata, calitatile estetice ale placilor ceramice reincep sa conteze in decizia de achizitie.

46 REZIDENTIAL Piata locuintelor: Intre statistica si iluzii
Bucurestiul inca este impanzit de blocuri fantoma, incepute si abandonate la stadiul de structura, bancile au cel putin 15.000 de apartamente si case pe tejghea pe care nu pot sau nu stiu sa le vanda, iar datele demografice arata o realitate ale carei consecinte pe termen mediu si lung sunt deocamdata greu de inteles. De unde ar avea in acest tablou piata rezidentiala premise de crestere?

52 INTERVIU Dupa 14 ani la Lindab Romania, si-a facut „buletin“ de Suedia
Dupa 14 ani petrecuti in cadrul filialei locale a producatorului suedez de sisteme metalice si de ventilatie Lindab, Ioan Farcas (40 de ani) a facut primul pas ca manager la nivel international in luna mai, cand a fost numit product manager pe divizia de profiluri pentru zona rezidentiala in cadrul concernului suedez.

54 BANCI "Greu nu este sa iei credit, ci sa il poti plati"
Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, unul dintre cei doi jucatori specializati pe nisa de economisire-creditare in domeniul locativ, spune ca 70% din contractele bancii vizeaza modernizari de locuinte.

56 MOBILA Afacerile cresc, marja se mentine la 5%
Afacerile celor mai mari 40 de producatori de mobila au continuat sa se majoreze anul trecut, ajungand la 833 de milioane de euro, in timp ce marja neta de profit s-a mentinut la circa 5%.

60 EXTERN Retailerii se pregatesc pentru un nou val de crestere in Est
Noul val de crestere a pietei spatiilor comerciale resimtita la nivel global inca de anul trecut a ajuns si in Europa Centrala si de Est, astfel ca pe unele piete s-au inregistrat chiar cresteri de doua cifre ale volumului tranzactiilor in primul trimestru.

64 JURIDIC Cum pot fi facute lucrari de suprastructura pe acoperisul constructiei altui proprietar

 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO