Business Construct - octombrie - 2014

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

Radiografia pietelor din constructii:

8 RETROSPECTIVA LUNII

26 PREFABRICATE
Somaco: Gradul de acces la retelele de canalizare si apa va creste la 70%
Sectorul constructiilor, pe minus dupa primele sase luni ale acestui an din cauza restantelor generate la capitolul infrastructura, da semne de revenire in semestrul doi si ar putea incheia 2014 in crestere usoara, cu putin noroc.

28 ASCENSOARE
Peste 650 lifturi au primit unda verde la noua luni
Numarul ascensoarelor autorizate pe piata locala in primele noua luni ale acestui an a totalizat 655 de unitati, in scadere fata de perioada similara din 2013, cand au fost autorizate 691 de unitati.

30 INVELITORI METALICE
„Sunt zone in tara unde renovarile reprezinta 90% din lucrari“
Sectorul de invelitori metalice, evaluat la circa 60-70 de milioane de euro anual, a stat in primele noua luni ale acestui an sub semnul renovarilor, unii producatori sustinand ca exista zone in tara unde mai putin de 10% din lucrari sunt reprezentate de constructiile noi.

32 VAR
„Pretul gazului afecteaza competitivitatea producatorilor“
Producatorii locali de var spun la unison ca evolutia pretului gazelor este principal provocare cu care se confrunta in acest an, in contextul in care cresterea costurilor de productie poate duce la scaderea competitivitatii in piata.

34 POLISTIREN
Cu frana de mana trasa, la mana micului constructor de case
Sectorul rezidential a stagnat si anul acesta la nivel national, in timp ce reabilitarile termice finantate de stat s-au redus si ele, astfel ca producatorii de polistiren s-au bazat in primele noua luni preponderent pe lucrarile mici, realizate de persoane fizice.

52 ANALIZA
Marirea si decaderea „regilor asfaltului"
Foarte discreti, „regii asfaltului“ din Romania au intrat in lumina reflectoarelor prin prisma contractelor cu statul, cu care au reusit sa-si creasca businessurile de la cateva milioane de euro la cateva sute de milioane de euro. Ultimii doi ani au adus insa pentru cea mai mare parte a acestor regi un declin abrupt al afacerilor, iar o parte dintre ei au ajuns chiar in arest, in timp ce firmele lor au intrat in insolventa.

56 MOBILA
Incepe sa se vada plusul din rezidential
Vanzarile de mobila pe piata interna s-au apreciat cu 7% in primul semestru al acestui an pentru prima data dupa cinci ani consecutivi de scadere, pe fondul unei cresteri cu 4% a numarului de locuinte noi date in folosinta.

60 EXTERN
Magazinele stradale devin o moda in estul Europei
Marile artere comerciale din Europa Centrala si de Est - ca Vaci utca din Budapesta, Na Prikope din Praga sau Nowy Swiat din Varsovia - capata tot mai multa atentie din partea retailerilor pe masura ce segmentul brandurilor de lux creste, iar retailerii de masa si cei premium, care s-au concentrat in trecut doar pe centrele comerciale, cauta sa-si diversifice prezenta.

64 JURIDIC
10 avantaje ale utilizarii contractelor FIDIC
Conditiile FIDIC sunt rezultatul a zeci de ani de prelucrare si rafinare. Ele se bucura de o mare stabilitate, iar folosirea lor in acest interval a condus la aparitia unei doctrine si jurisprudente deosebit de bogate la nivel international. 

 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 
Pret: 6.9 lei (TVA inclus)
 


AFACERI DE LA ZERO