Business Construct

Peste 500 de muncitori lucrează la foc continuu pe şantierul mallului Veranda, care va fi deschis în toamnă în zona Obor din Capitală

Vedeţi aici cum arată lucrările la mallul din zona Obor

Vedeţi aici cum arată lucrările la mallul din zona Obor

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.02.2016, 15:25 4467

Printre macarale şi muncitori, toţi înconjuraţi de noroi şi de materiale de construcţii, e greu să-ţi închipui că peste câteva luni aici va fi un centru comercial modern, de aproape 30.000 mp închiriabili. Ridicat deja pe jumătate, la mai puţin de şase luni de la începerea lucrărilor, viitorul mall Veranda a mobilizat peste 500 de muncitori care lucrează non-stop pentru ca centrul comercial din Obor să fie gata de deschidere până la venirea iernii.

Andrei Pogonaru, coordonatorul şi proprietarul mallului, supraveghează evoluţia lucrărilor şi face vizite aproape zilnice pe şantier. S-a obişnuit deja cu agitaţia şi cu gălăgia, ştie ce şi cum va arăta după finalizare. În stâlpii de beton, şanţurile pline cu nămol şi cofrajele instalate, Andrei Pogonaru vede magazine, spaţii verzi, parcări, galerii şi clienţi.

“Mallul este construit în proporţie de 50%. Sunt aproximativ 500 de muncitori, se lucrează zi şi noapte. Aici va fi un mall de proximitate. Mă gândesc şi la o extindere, avem această posibilitate în cadrul aceluiaşi teren. Văd Veranda ca pe un proiect de lungă durată”, spune Andrei Pogonaru.

Când va fi gata, Veranda va fi singurul centru comercial din Obor, prin care proprietarul speră să redea cartierului statutul de zonă comercială permanent aglomerată.

Anul acesta, în Bucureşti, mai este în construcţie mallul ParkLake Plaza, din cartierul Titan, a cărui suprafaţă este estimată la 70.000 mp. Deschiderea este programată pentru primăvara acestui an, iar parteneri pentru construirea mallului sunt Sonae Sierra şi Caelum Development.

În 2015, un singur centru comercial a fost inaugurat în afara Bucureştiului – Coresi Shopping Center, din Braşov, cu o suprafaţă de 45.000 mp, deschis în luna martie, de Immochan România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan.

Fişă de proiect Veranda Mall:

Începerea lucrărilor de construcţie: septembrie 2015

Dezvoltator: Prodplast Imobiliare S.A.

Antreprenor pentru structură: Bog’Art

Investiţie: 60 mil. euro

Teren: 45.000 mp (din care 15.000 mp spaţiu verde)

Suprafaţă construită: 67.000 mp

Suprafaţă închiriabilă: 27.500 mp

Stadiul actual: ridicat în proporţie de 50%

Muncitori pe şantier: 510

Macarale: 5

Deschidere: toamna 2016

Chiriaşi: Carrefour (10.000 mp), H&M (peste 2.000 mp), CCC, Deichmann, Pimkie, Triumf, Lora Shoes, Zaza, Piazza Italia, Le Cashmere Heritage, Pepco, Yves Rocher, Optiblu, Luxury Avenue, Me2You, Petmag, Diverta, Sensiblu, Pizza Coloseum, Salad Box, K-Grill, Rustic, Toan’s, Spartan, Maxbet

Grad de ocupare: 70%

Venituri estimate din chirii: 7,5 mil. euro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO