47 de milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri judeţene din Vrancea

12 sep 2017 Autori: Mona Scarisoreanu , Mediafax

Marţi, 12 septembrie a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Focşani-Goleşti, Vârteşcoiu-Odobeşti, cu conectivitate directă la reteaua TEN-T”.

Proiectul – în valoare totală de aproape 47 milioane de lei, din care peste 39 milioane reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, are ca obiectiv principal creşterea nivelului de accesibilitate a oraşului Odobeşti şi a comunelor Goleşti, Coteşti, Cîrligele, Câmpineanca şi Vârteşcoiu la reţeaua TEN-T – drum european E 85, prin reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 205C.

Astfel, în cadrul lucrărilor de investiţii care se vor desfăşura pe parcursul a 58 de luni, peste 15 km de drumuri judeţene vor fi reconstruite/ modernizate şi conectate la TEN-T, ceea ce va asigura, la finalul lucrărilor, accesul a peste 29 mii persoane la infrastructura rutieră modernizată.

De un drum modernizat şi de reducerea semnificativă a timpului de transport vor beneficia nu doar locuitorii din zona şi participanţii la trafic, ci şi agenţii economici din zona traversată de drumul judeţean DJ 205C, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritate de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic. Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o axă de asistenţă tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro – contribuţie naţională.

 
Cuvinte cheie:
FONDURI EUROPENE
, FINANŢARE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide