Business Construct

Achizitie: Constantin Toma a vandut 40% din Superlit

Achizitie: Constantin Toma a vandut 40% din Superlit

FOTO: Shutterstock

26.04.2010, 16:35 87

Compania Superlit din Turcia a preluat de la grupul Romet dinBuzau, detinut de omul de afaceri Constantin Toma, 40% dincapitalul producatorului de tuburi Superlit Romet, ajungand sadetina integral capitalul acestuia, si intentioneaza sa investeascazece milioane euro in dublarea capacitatii de productie afirmei.

Tranzactia a fost realizata in luna martie, iar suma platita nua fost facuta publica.

Compania produce la Buzau tuburi utilizate printre altele pentrusisteme de alimentare cu apa, instalatii de irigatii si canalizaresau industria hidroenergetica.

Fabrica a fost construita in 2008, in urma unei investitiiinitiale de zece milioane de euro. Grupul turcesc inten tioneazadublarea capacitatii de productie a fabricii de la Buzau pana lasfarsitul anului, in conditiile in care Romania a devenit centruloperational de vanzari pentru Europa. Potrivit datelor de laRegistrul Comertului, Superlit este controlata de SuperlitUluslararasi Altyapi Ve Teknoloji Yatirimlari (99%), parte agrupului Kara manci din Turcia, si omul de afaceri turc MehmetFatih Karamanci (1%), proprietarul holdingului. Romet produceechipamente utilizate in industria apei, energia solara sau pentrustingerea incendiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO