Business Construct

Acţionarul minoritar al şantierului naval din Mangalia spune că au fost create 1.100 de locuri de muncă pe platforma industrială

Şantierul naval din Mangalia are contracte în derulare cu o valoare de 1,34 miliarde de dolari

Şantierul naval din Mangalia are contracte în derulare cu o valoare de 1,34 miliarde de dolari

Autor: Carol Dan

11.08.2015, 00:06 737

Şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, cel mai mare din ţară, a fost în urmă cu aproape o lună „ameninţat“ cu lichidarea de către acţionarul majoritar din pricina pierderilor uriaşe. De atunci, acţionarii coreeni nu au mai răspuns la întrebările privind soarta şantierului.

Ministerul Economiei, care deţine indirect 49% din capitalul şantierului naval Daewoo Mangalia Heavy Indus­tries din Mangalia, judeţul Constanţa (DMHI), spune că în 2015 afacerile com­paniei ar urma să se dubleze faţă de nivelul de 914 mil. lei raportat în 2014. Opti­mismul ministerului este dat de un re­zultat din exploatare pozitiv pentru pri­mul trimestru din acest an. Minis­te­rul nu spune însă care este acest rezul­tat, la fel cum nici reprezentaţii DMHI nu au comunicat nimic pe această temă.

„Reprezentanţii părţii române au în­treprins diligenţele necesare pe lângă or­ganele de conducere ale DMHI astfel încât activităţile derulate să fie în sensul dezvoltării societăţii, creşterii cifrei de afaceri şi creşterii profitabilităţii socie­tă­ţii, prin includerea în planul de afaceri pe anul 2015 a unei cifre de afa­ceri du­bla­te faţă de anul 2014“, potrivit birou­lui de comunicare al Ministerului Economiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO