AdePlast speră la o creştere de 10%, susţinută de vânzarea de materiale mai scumpe

22 ian 2016 Autor: Bogdan Alecu

Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast: Din semnalele primite până acum de la parteneri este posibil ca în 2016 să creştem cu cel puţin 5%, însă evoluţia pozitivă anunţată în construcţii ne poate duce şi la un avans cu două cifre

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a înregistrat o creştere de 2% a cifrei de afaceri la 305,7 milioane de lei şi cu un profit net de 13 milioane lei, faţă de 12,5 mil. lei în 2014. Compania operează trei fabrici, la Oradea, Roman şi Ploieşti.
 
„În 2016 vom depăşi pragul de 1 milion de metri cubi. (...) Din semnalele primite până acum de la parteneri este posibil ca în 2016 să creştem cu cel puţin 5%, însă evoluţia pozitivă anunţată în construcţii ne poate duce şi la un avans cu două cifre al cifrei de afaceri”, a declarat Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast. Antreprenorul român, unul dintre cei mai puternici din industria materialelor de construcţii, a subliniat că analizează piaţa în vederea achiziţiei de producători de materiale de construcţii cu activităţi similare cu ale companiei sau complementare. „De asemenea, vom revigora proiectul nostru pentru construcţia fabricii de vată bazaltică, care va avea o locaţie strategică ce va permite accesul uşor în afara graniţelor, 60% din producţie fiind destinată exportului”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
adeplast
, crestere
, scumpire
, speranta
, sustinere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide