Business Construct

Administratorii Liberty Center vor să transforme mallul băncilor într-un proiect pentru familii

Liberty Center are în prezent un trafic mediu de circa 400.000 de persoane lunar, iar cifra de afaceri va scădea în 2014 cu aproximativ 10%.

Liberty Center are în prezent un trafic mediu de circa 400.000 de persoane lunar, iar cifra de afaceri va scădea în 2014 cu aproximativ 10%.

Autor: Cristi Moga

18.12.2014, 08:43 1561

Resolute Lar România, firmă care în 2013 a preluat administrarea mallului Liberty Center din Bucureşti, îşi propune să transforme proiectul din cartierul Rahova într-un centru comercial destinat familiilor, cu o ofertă complementară parcului de retail Vulcan Value Center deschis anul acesta în apropiere de grupul NEPI.

Inaugurat în 2008 în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro, Li­berty Center a ajuns, în urma unui do­sar de executare silită, să fie de­ţinut prin intermediul firmei Rose­queens Properties de cele trei bănci ca­re au finanţat construcţia – Eurobank (Bancpost), Alpha Bank şi Bank of Cyprus.

Deşi a fost deschis cu un grad de ocupare de 100%, gradul de ocupare al proiec­tului a scăzut constant, iar schimbarea proprie­ta­rului nu a contribuit deocamdată la îmbu­nă­tăţirea situaţiei.

„Am preluat ad­mi­nistrarea Li­ber­ty Center în 2013, proiectul fiind într-o situaţie com­pli­cată, primul pas fiind cel de stabilizare a situaţiei. Piaţa este dură, dar pro­iec­tul trebuie să-şi găsească locul în situaţia actuală şi ne pro­pu­nem să îl trans­for­măm într-un centru de proximi­tate, destinat fa­miliilor, şi avem un business plan por­nind de la acest con­cept. Vrem ca în 2015 să trans­­formăm etajul al doi­lea într-o zonă de pe­tre­cere a timpului, cu o zonă mare de enter­tain­ment, ală­turi de patinoar şi cine­ma­tograf. Avem promi­siuni din par­tea acţio­narilor că sunt dis­puşi să investească în acest pro­­iect“, a declarat Ionuţ Do­­garu, country exe­­cutive manager al Resolute Lar România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO