Business Construct

Afacerile belgienilor de la VPK Packaging au crescut cu 19%, la 15,5 milioane de euro

Afacerile belgienilor de la VPK Packaging au crescut cu...

Autor: Laurentiu Cotu

21.10.2014, 00:06 161
Producătoul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 15,5 mil. euro, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finalul acestui an, compania aşteaptă afaceri totale de 21 de milioane de euro, mai mult cu 17% faţă de anul trecut.
 
„Evoluţia pozitivă a afacerilor în primele nouă luni din acest an s-a datorat creşterii naturale a pieţei de ambalaje, accesării unui volum mai mare de cutii, precum şi majorării preţului hârtiei. Datorită creşterii preţului hârtiei, preţurile de vânzare ale ambalajelor suferă o majorare, ceea ce va influenţa piaţa în următoarea perioadă de timp“, au declarat reprezentanţii companiei VPK Packaging.
 
Belgienii spun că de la începutul anului şi până în prezent piaţa a crescut cu peste 10% faţă de perioada similară din anul trecut.
 
VPK Packaging  produce cutii de carton, care au cea mai mare valoare adăugată, însă livrează şi plăci de carton ca materie primă. VPK Packa­ging are în portofoliu clienţi precum Cramele Recaş, Sam Mills, European Food, Bo­romir, PGS Sofa, Ecolor, Samsung, Coca-Cola, Reckitt Benckiser, Bonduelle  şi Plasticast.
 
Ponderea exportului ajungea anul trecut la aproximativ 50% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO