Business Construct

Apar primele investitii

Apar primele investitii
26.05.2010, 14:52 25

Dupa o perioada de aproape un an in care dezvoltatorii logisticiprezenti pe piata locala nu au mai demarat niciun proiect nou, anultrecut fiind finalizate doar proiectele incepute inainte de 2008,in acest an au revenit investitiile in extinderea capacitatilorlogistice.

Primele lucrari incepute pe piata locala in acest an inextinderea capacitatilor logistice sunt cele ale companieiaustriece Gebruder Wiess la Sibiu si cele realizate de catrefrancezii de la FM Logistic la Petresti, judetul Dambovita.

Valoarea lucrarilor anuntate se ridica la doar 13 milioane deeuro, insa oficialii companiilor spun ca sunt dispusi sa creascainvestitiile, daca economia va incepe sa "duduie", cum spune ClaudeFaure, presedintele fondator si CEO al FM Logistic, iar consumulisi va relua cresterea.

Compania Gebruder Wiess, care a intrat pe piata locala in 2001,a anuntat inceperea in luna iunie a constructiei celui de-al doileaproiect logistic din Romania la Sibiu, dupa cel de la Bolintin Dealde langa Bucuresti, valoarea investitiei ridicandu-se la 3 mil.euro.

Cel de-al doilea proiect (foto) anuntat in acest an apartinecompaniei franceze FM Logistic, dezvoltat la Petresti, judetulDambovita, in acest caz valoarea investitiei depasind 10 mil.euro.

Proiectul de la Petresti este a doua unitate detinuta de FMLogistic pe piata din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO