Aproape jumătate din birourile din sudul Capitalei stau goale

21 apr 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Zona de sud a Capitalei înregistrează cea mai mare rată de neocupare în stocul de birouri existent, cu o pondere de 41% de spaţii libere dintr-un total de 43.000 de metri pătraţi. Astfel, circa 17.000 de metri pătraţi de birouri stau goale în sud.

Şi în Pipera Nord, 31% din totalul de 183.000 de metri pătraţi construiţi sunt liberi, echivalentul a peste 56.000 de metri pătraţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Consultanţii şi dezvoltatorii imobiliari din piaţă spun că sudul nu este atractiv pentru că are un profil „sărăcăcios”. Anul trecut, de exemplu, sub 1% din tranzacţiile de pe piaţa de birouri au avut loc în sud. Singurele proiecte de mari dimensiuni din acea zonă sunt Sun Offices, lângă mallul Sun Plaza, şi City Offices, fostul centrul comercial City Mall, cumpărat de Globalworth şi transformat în clădire de birouri.

Rate de neocupare de peste 10% mai există în zona de nord, dar şi în est. Cu toate acestea, media ratei de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti a scăzut pentru prima oară în ultimii opt ani sub nivelul de 10%, până la 9,8%, spaţiile neocupate fiind de aproximativ 250.000 de metri pătraţi, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
birouri
, capitala
, spatii
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide