Business Construct

Arabesque: Cererea de locuinţe, birouri şi spaţii industriale ar putea duce piaţa construcţiilor la afaceri de 30 mld.lei în acest an, recordul ultimului deceniu

Arabesque: Cererea de locuinţe, birouri şi spaţii...

Autor: Roxana Rosu

03.05.2018, 15:12 442

Piaţa construcţiilor a avut o evoluţie pozitivă în 2017, iar cifrele din primul trimestru 2018 arată continuarea trendului, cererea de spaţii de birouri, locuinţe şi construcţii industriale avansând semnificativ, astfel că afacerile din acest sector s-ar putea apropia în acest an de 30 miliarde de lei, un record pentru ultimul deceniu, arată un studiu comandat de  Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii şi finisaje din România. 

”Datele preliminarii din 2017 indică un avans semnificativ al cifrei de afaceri, iar coroborate cu estimările din piaţă, în 2018 se poate atinge atinge borna de 30 miliarde de lei cifră de afaceri. Ar fi un adevărat record pentru ultimul deceniu’’, estimează experţii de la Arabesque, care au precizat că în 2016, ultimul an în care sunt date disponibile,  afacerile din domeniu s-au cifrat la 27 miliarde lei.

După ce, anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii per total a scăzut în serie brută cu 5,4% comparativ cu anul 2016, în acest an am putea asista la un reviriment, estimează experţii de la Arabesque.

Profitabilitatea din industria construcţiilor a avansat semnificativ în ultimii ani, de la 2,39 miliarde de lei în 2012 la 5,1 miliarde de lei în 2016.

Potrivit datelor de la INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni din 2018 cu 8,4%, în serie brută, evoluţia fiind una semnificativă pe toate palierele. Lucrările de reparaţii capitale au avansat cu 40,4%, cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 37,5%, iar lucrările de construcţii noi cu 28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO