Business Construct

Asmita, un trimestru fără vânzări

Asmita, un trimestru fără vânzări
25.08.2011, 00:00 731

Dezvoltatorii proiectului Asmita Gardens din Bucureşti, format din şapte blocuri cu aproape 800 de locuinţe, nu au vândut în cel de-al doilea trimestru al anului niciun apartament în cadrul complexului, după ce echipa de vânzări a părăsit compania în luna martie. În cadrul Asmita mai sunt circa 400 de apartamente nevândute, pe fondul unui litigiu mai vechi al dezvoltatorilor cu firma de construcţii Strabag, în urma căruia pentru patru din cele şapte blocuri nu au fost testate utilităţile.

Pe de altă parte, şi creditul de circa 70 mil. euro obţinut de la Alpha Bank este în prezent în "default". "În cel de-al doilea trimestru din 2011 nu au mai fost vândute apartamente nici în faza 1, nici în faza 2. Acţiunile în justiţie continuă împotriva firmei de construcţii (Strabag - n.red.) atât la instanţele locale, cât şi la cele internaţionale.

La actualul nivel al proceselor este foarte dificil de avansat o estimare cu privire la rezultat", spun reprezentanţii fondului de investiţii ECDC, administrat de grupul britanic Charlemagne, care deţine 50% din proiect. Preţul unui apartament cu două camere în Asmita începea de la 120.000 de euro.

"Operaţiunile pe şantier continuă să fie suspendate ca urmare a negocierilor între partenerul din proiect (grupul indian Asmita - n.red.) şi banca finanţatoare (Alpha - n.red.) pentru deblocarea unor finanţări pe termen scurt şi rezolvarea ulterioară a situaţiei cu antreprenorul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO