Business Construct

Austriecii de la Strabag se aşteaptă ca piaţa de construcţii să-şi revină, cu un plus de 5,8%

Austriecii de la Strabag se aşteaptă ca piaţa de...

Autor: Andreea Neferu

02.05.2014, 00:08 291

Grupul austriac Strabag, care a construit două tronsoane de autostradă între Deva şi Sibiu, estimează ca piaţa lo­cală a construcţiilor, eva­luată la circa 9,6 miliarde de euro, va înre­gis­tra anul acesta un plus de 5,8%, în contextul în care atât investiţiile private, cât şi cele publice sunt aşteptate să crească în 2014.

„Companiile multinaţionale percep din ce în ce mai mult România ca destinaţie atrac­tivă de business. (…) De asemenea, atât alegerile (europarlamentare şi prezi­den­ţiale – n.red.), cât şi creşterea utilizării banilor alo­caţi de Uniunea Europeană ar trebuit să im­prime pieţei de inginerie civilă (in­fra­struc­tură - n.red.) un avans de 7,1% în 2014“, se arată în raportul pe 2013 al con­s­truc­torului austriac cu afaceri de 13,6 miliarde de euro.

Strabag a fost anul trecut cel mai mare constructor de pe piaţa locală din perspec­tiva cifrei de afaceri, dacă se iau în calcul companiile care au anunţat până în prezent rezultatele financiare pe 2013. Astfel, Strabag a ajuns la un business de 322 de milioane de euro pe plan local anul trecut, care generează însă doar 2% din rulajul grupului la nivel internaţional. Alte ţări din regiune, cu un sector al construcţiilor mai mic decât cel din România, reuşesc însă să le aducă austriecilor business mai mare. Spre exemplu, în Ungaria Strabag a avut anul trecut afaceri de 496 de milioane de euro, adică 4% din rulajul grupului, în timp ce Slovacia a generat 3% din businessul austriecilor, adică 340 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO