Business Construct

Autorităţile locale vor şi ele o felie din piaţa de un miliard de euro a reciclabilelor

Autorităţile locale vor şi ele o felie din piaţa de...

Autor: Radu Bostan

17.04.2014, 00:05 55
Lupta pentru deşeurile de materiale reciclabile a devenit un joc în trei, după ce şi autorităţile locale au intrat în dez­baterea pe tema noii legi a salubrizării, alături de firmele de colectare şi cele de salubritate.
 
Reprezentanţii judeţelor, care au investit milioane de euro în infrastruc­tura de management al deşeurilor, reclamă că modificările aduse legii „schimbă regulile în timpul jocului“, în timp ce unii primari doresc ca deşeurile reciclabile să fie colectate şi vândute de administraţie, urmărind astfel să obţină o felie dintr-o piaţă evaluată la peste un miliard de euro.
 
La Sibiu, Consiliul Judeţean a in­vestit 80 de milioane de lei, cu co­finan­ţare europeană, în infra­struc­tura de ges­tiune a deşeurilor, care include con­tainere, staţii de sortare şi tratare, şi închi­derea unor depozite neconforme. Con­tainerele sunt destinate colectării deşe­urilor în două „fracţii“, adică deşe­urile menajere pe de o parte şi, separat, deşeurile reciclabile, anume plastic, metal, hârtie şi sticle.
 
Proiectul de modificare a legii salubrizării prevede ca administraţiile locale să organizeze colectarea separa­tă a fiecăruia din cele patru tipuri de deşeuri reciclabile, însă multe judeţe şi-au construit deja infrastructura după modelul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO