Business Construct

Autostrada cifrelor astronomice: concesiunea Comarnic-Braşov va scoate din buzunarul statului 8,5 miliarde de euro în 30 de ani sau 160 mil. euro/km

Autostrada cifrelor astronomice: concesiunea...

Autor: Andreea Neferu

14.01.2015, 15:33 1979

Statul român va plăti pe perioada concesiunii de 30 de ani a autostrăzii Comarnic-Braşov (53 km) circa 8,5 miliarde de euro către concesionarii Vinci, Aktor şi Strabag, suma incluzând construcţia, precum şi operarea şi întreţinerea şoselei pe o perioadă de 26 de ani, arată calculele pe baza unui document publicat astăzi de CNADNR privind datele financiare ale proiectului. Anual, statul român ar urma să plătească firmelor concesionare 325,2 milioane de euro, aşa-numita plată de disponibilitate.

Suma de 8,5 miliarde de euro este confirmată inclusiv de CNADNR.

“Valoarea maximă a sumelor fără TVA şi fără inflaţie pe care statul le-ar plăti de-a lungul timpului pentru concesiunea Comarnic-Braşov rezultă din înmulţirea nivelului plăţii anuale de disponibilitate (325.208.803 euro) cu perioada de 26 de ani, cât va dura operarea şi întreţinerea autostrăzii”, arată CNADNR într-un răspuns transmis către ZF. Cu alte cuvinte, 8,5 miliarde de euro este nota de plată. Din suma de aproape 8,5 miliarde de euro, CNADNR arată că vor fi deduse încasările din tarifele de concesiune pe 26 de ani (practic, taxa de autostradă), precum şi 60% din valoarea încasărilor din utilizarea infrastructurii secundare (spaţii închiriate pentru benzinării, spre exemplu), precum şi penalităţile către concesionari pentru nerespectarea standardelor de performanţă sau pentru indisponibilitatea autostrăzii.

Construcţia, proiectarea, operarea şi întreţinerea autostrăzii Comarnic-Braşov ar trebui să coste în mod normal 2,7 miliarde de euro pentru cei 30 de ani, dar acest lucru doar în situaţia în care întreaga sumă s-ar afla în “buzunarul” statului în acest moment.

Calculele arată că statul român va plăti în perioada de 30 de ani circa 160 de milioane de euro pe kilometru pentru construcţia, proiectarea, operarea şi întreţinere.

Suma este cu mult mai mare decât cea din contractul de concesiune semnat în 2010 de statul român cu concesionarii Vinci şi Aktor, care ulterior însă a fost reziliat. La acea vreme,  valoarea totală a contractului era de 4,8 miliarde de euro, care includeau construcţie, proiectare, operare, întreţinere, precum şi dobânzile aferente împrumuturilor pe care concesionarii urmau să le facă de pe piaţa bancară internaţională.

O parte dintre aceşti bani vor fi plătiţi din taxa de autostradă pe care statul vrea să o introducă pe Comarnic-Braşov, estimată în prezent să se ridice la circa 7 lei (1,5 euro) cu TVA inclusă. În prezent, traficul mediu zilnic pe DN 1 între Comarnic şi Braşov variază între 10.500 şi aproape 20.000 de vehicule, potrivit Recensământului general al circulaţiei rutiere realizat de CNADNR în 2010. Cu alte cuvinte, dacă traficul actual de pe DN 1 se va muta integral pe noua autostradă Comarnic-Braşov, taxa de autostradă ar aduce între 500.000 şi 1 milion de euro pe lună, sau între 6 şi 12 milioane de euro anual.

Concesiunea autostrăzii Comarnic-Braşov a fost tărăgănată în ultimul an. Deşi concesionarii au fost anunţaţi încă din decembrie 2013, nici măcar până acum nu a fost semnat contractul de concesiune. Premierul Victor Ponta şi ministrul transporturilor Ioan Rus (foto) au declarant ieri într-o conferinţă de presă că pe 15 februarie ar urma să se afle viitorul acestei autostrăzi, şi anume dacă va mai fi semnat sau nu contractul de concesiune cu Vinci, Aktor şi Strabag.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO