Business Construct

Avocaţii de la RTPR Allen & Overy au consiliat fondul de investiţii ADM Capital la vânzarea Brikston Iaşi

Avocaţii de la RTPR Allen & Overy au consiliat fondul de...

Autor: Roxana Rosu

18.10.2017, 11:55 215

Avocaţii de la RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă fondului de investiţii ADM Capital la vânzarea Brikston Construction Solutions S.A. (anterior Ceramica Iaşi) către grupul austriac Wienerberger, tranzacţie care este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei.

Brikston Construction Solutions S.A. este unul dintre principalii jucători pe piaţa de materiale pentru zidărie şi finisaje din România, având peste 200 de angajaţi în fabrica de la Iaşi.

Echipa de avocaţi RTPR Allen & Overy care a asistat ADM Capital în această tranzacţie a fost coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) şi Andrei Mihul (Managing Associate) şi i-a inclus de asemenea pe Roxana Ionescu (Counsel), Laurenţiu Tisescu (Associate) şi Bogdan Nae (Junior Associate).

 „Ne-a făcut plăcere să lucrăm cu echipa RTPR Allen & Overy pe această tranzacţie. Echipa lor se remarcă ca una dintre cele mai bune practici de M&A din ţară, iar abilităţile lor de negociere şi redactare, precum şi rapiditatea şi capacitatea de răspuns m-au bucurat să îi am de partea ADM Capital la masa de negocieri.”, spune Alex Shaik, partenerul ADM Capital care a coordonat acest proiect.

RTPR a fost înfiinţată în anul 2004 şi activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipă de 45 de avocaţi, inclusiv 5 parteneri – Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum şi Profesorul Lucian Mihai, ca Of counsel.

„Suntem onoraţi că am făcut parte alături de ADM Capital din această tranzacţie şi le mulţumim pentru încrederea acordată. Vânzarea Brikston este încă un exemplu de afacere românească de succes, pe care am avut ocazia să o „vindem” şi în 2014, la momentul respectiv fiind tot de partea vânzătorului de atunci, un alt fond de investiţii de renume Advent International care a vândut către ADM Capital pregătind terenul pentru tranzacţia actuală.”, a declarat Costin Tărăcilă.

Brikston, locul patru pe piaţă, a avut afaceri de 73 milioane de lei, în creştere cu circa 7% faţă de anul anterior. 

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.

Printre companiile consiliate recent de RTPR Allen & Overy în cadrul unor tranzacţii se numără Enterprise Investors, la vânzarea lanţului de supermarketuri Profi către Mid Europa Partners, Asahi Group Holdings, Ltd. cu privire la achiziţia Ursus Breweries, Allianz Capital Partners  în achiziţia unui pachet de 30% în E.ON Distribuţie România, South Eastern European Fund în legătură cu vânzarea Total Soft S.A., Regina Maria, operatorul de servicii medicale private, şi Mid Europa Partners în legătură cu achiziţia spitalului Ponderas. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO