Business Construct

Blocurile de locuinţe din Bucureşti, Timişoara şi Cluj au ţinut pe plus piaţa de zidărie

Corneliu Fecioru, membru în CA la Wienerberger:
Considerăm că semnalele pozitive înregistrate în piaţa zidăriei în 2014 vor facilita o creştere organică şi în 2015, ca rezultat al nevoii reale a românilor de a-şi construi locuinţe noi.

Corneliu Fecioru, membru în CA la Wienerberger: Considerăm că semnalele pozitive înregistrate în piaţa zidăriei în 2014 vor facilita o creştere organică şi în 2015, ca rezultat al nevoii reale a românilor de a-şi construi locuinţe noi.

Autor: Andreea Neferu

17.02.2015, 00:06 310
Corneliu Fecioru, membru în consiliul de ad­ministraţie al diviziei locale a producătorului austriac de cărămizi Wiener­berger, spune că principalul motor de creştere al pieţei de zidărie, formată din cărămizi şi BCA, a fost reprezentat anul trecut de construcţia de blocuri de locuinţe, în special în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.
 
„Menţinerea relativ constantă a construcţiilor rezidenţiale unifamiliale, pe fondul creşterii accelerate a construcţiilor de blocuri, au determinat o creştere totală a pieţei de zidările de circa 3-4% în 2014, conform estimărilor interne“, a spus Fecioru.
 
El nu a precizat, în contextul acestei uşoare creş­teri a pieţei de zidărie, ce rezultate financiare a înre­gistrat anul trecut Wienerberger Sisteme de Că­rămizi, subsidiara locală a grupului austriac Wienerberger, dar a arătat că firma a consemnat „o evo­luţie pozitivă în 2014, peste media pieţei“. Wienerberger Sisteme de Cărămizi a încheiat anul 2013 cu afaceri de 123,5 milioane de lei (27,9 milioane de euro), arată cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO