Business Construct

Ce spune Metrorex despre reducerea finanţării pentru metroul din Drumul Taberei: “Suntem în grafic cu lucrările”

Ce spune Metrorex despre reducerea finanţării pentru...

Autor: Andreea Neferu

31.01.2013, 12:37 1405

Construcţia magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Universitate primeşte anul acesta doar 95 de milioane de lei (21,5 milioane de euro), potrivit proiectului de buget pe 2013. Mai mullt, finalizarea acestui proiect major pentru infrastructura bucureşteană a fost împinsă pentru 2018, deşi iniţial metroul trebuia să fie gata în 2014, se specifică în acelaşi proiect de buget.

Într-un răspuns transmis de Metrorex Ziarului Financiar, Aurel Radu, directorul companiei care se ocupă de transportul subteran din Bucureşti, spune că în acest moment Metrorex nu a primit varianta de buget aprobată şi că lucrările se vor desfăşura în limita fondurilor alocate cu această destinaţie. “Suma alocată pentru anul 2013 la acest obiectiv va asigura finanţarea până la prima rectificare bugetară, unde există premisele alocării de fonduri suplimentare în funcţie de modul de realizare până la acea dată”, a spus Radu.

Mai mult, directorul Metrorex a precizat că cele trei tronsoane care compun magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon vor fi gata până în 2019. Astfel, tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu va fi finalizat în 2015, Haşdeu-Traian (Iancului) în 2017, iar Traian – Pantelimon în 2019. “Până la această dată lucrările se execută conform graficelor”, a precizat directorul Metrorex.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO