Business Construct

Cine sunt constructorii fabricilor de peste 100 milioane euro din România: CON-A Sibiu a reuşit să-şi facă loc pe piaţă

Cine sunt constructorii fabricilor de peste 100 milioane...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.08.2018, 00:07 2729

Firma de construcţii CON-A din Sibiu, a antrepre­norului Mircea Bulboacă, şi-a adjudecat două dintre contractele de ridicare a celor mai mari cinci fabrici care se construiesc în acest moment în România.

Fabrica de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dez­voltată de Philip Morris, şi cea de soluţii perfuzabile, dez­voltată de B Braun, sunt proiecte de peste 100 mil. euro fie­care, regăsindu-se astfel printre cele mai mari cinci investiţii în producţie aflate în derulare în acest moment în România.

CON-A i se adaugă firma turcească Ark Inşaat (Ark Construction), care ridică fabrica de maşini de spă­lat a investitorilor de la Arctic, originari tot din Turcia. Fabrica de prelucrare a lemnului Yildiz Entegre din Oarja se apro­pie de finalizare, după ce a lucrat cu mai multe companii în procesul de construcţie, iar cea de bioetanol a Clariant îşi caută în continuare constructorii, potrivit datelor ZF.

„De obicei, în procesul de alegere a constructorului beneficiarul este cel care vine către noi, mai ales în ultimii ani, după ce ne-am făcut un nume în piaţă. În ultima vreme nu a mai fost nevoie să mergem noi cu propuneri către investitori. Am construit şi predat peste 70 de fabrici la cheie din anul 2000 până acum“, spune Mircea Bulboacă, antreprenorul care controlează firma de construcţii CON-A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO