Business Construct

Cipru, acord pentru construcţia celui mai mare cazinou din Europa

Cipru, acord pentru construcţia celui mai mare cazinou...

Autor: Catalina Apostoiu

28.06.2017, 00:00 711

Ciprul a semnat cu consorţiul format din compania americană Hard Rock şi Melco International, Macao, un acord pentru construcţia şi exploatarea unui cazinou care va fi cel mai mare din Europa, potrivit unui ministru cipriot citat de Le Figaro.

Cazinou, ale cărui costuri sunt estimate la 600 milioane de euro, va fi primul din partea de sud al insulei mediteraneene. Guvernul estimează că acesta va fi deschis anul viitor. Cu ocazia semnării acordului, ministru comerţului George Lakkotrypis a afirmat că „acest complex va cuprinde cel mai mare cazinou din Europa, cu 136 de mese de joc şi 1.200 de aparate de jocÎ.

Acordul deschide calea „realizării unor mari proiecte de infrastructură în ţarăÎ, a adăugat acesta. Cazinoul se înscrie într-un plan guvernamental de relansare a economiei insulei, membră a zonei euro, urmând a fi create aproximativ 4.000 de locuri de muncă. Conform estimărilor, complexul ar putea genera în jur de 100 milioane de euro pe an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO