Business Construct

Clădirea istorică Miţa Biciclista din Piaţa Amzei este consolidată de spaniolii de la Mantor cu 4,5 mil.euro

Clădirea istorică Miţa Biciclista din Piaţa Amzei...

Autor: Roxana Rosu

31.10.2017, 12:01 2644

Grupul spaniol Mantor, jucător activ pe piaţa  construcţiilor din România, execută lucrările de consolidare a clădirii istorice Miţa Biciclista din Piaţa Amzei, investiţia ajungând la 4,5 milioane de euro.

Finalizarea lucrărilor este estimată pentru primăvara anului 2018.

“În procesul de consolidare şi restaurare a clădirii s-au păstrat toate mulurile acoperişurilor şi şemineele cu valoare istorică. Şarpantele şi pereţii au fost consolidaţi în întregul imobil, iar tâmplăria corpurilor monumente s-a restaurat în totalitate, cu o recuperare de mai bine de 50% din parchetul corpului principal. Totodată, s-a realizat anveloparea clădirii, inclusiv pentru structurile de lemn”, explică Tomás Manjón, co-fondator Mantor Group.

Clădirea Miţa Biciclista din Piaţa Amzei a fost construită la începutul secolului al XX-lea, cu faţadă în stil Art Nouveau, după un proiect realizat de arhitectul Nicolae C. Mihăescu şi renovată în anul  1980. Imobilul, declarat monument de arhitectură în stil baroc, a rămas un simbol al oraşului Bucureşti datorită notorietăţii Mariei Mihăiescu, curtezană celebră şi prima femeie din Bucureşti care a mers pe bicicletă.

 „Este un proiect complex, care a necesitat schimbări pe parcurs şi participarea unei echipe mari, din care au făcut parte atât antreprenorul general, arhitectul proiectant, inginerul de structură, cât şi un arhitect asistent, arhitecţi specializaţi, designeri, sculptori, restauratori, un diriginte de şantier specializat şi mulţi alţi participanţi care au reuşit să ducă proiectul cu succes până în faza actuală”, a afirmat Francisco Calleja, reprezentant al ASEMER.

Mantor este un grup de companii fondat de 3 parteneri spanioli (Tomás Manjón, Diego Stuyck, David Tortosa) în anul 2015. Prezent pe piaţa din România, grupul are 4 divizii: Dezvoltare Imobiliară (www.trastevere.ro), Antreprenor General (www.mantor.ro), Amenajări interioare (www.cador.ro), Property şi Facility Management (www.facilitec.ro).

Printre lucrările derulate în România se numără Căminul Studenţesc Stejarul, Restaurarea Casei Miţa Biciclista, Extinederea Fabricii Plastipak din Urlaţi, Blocul de apartamente din Docenţilor, Ansamblul rezidenţial Trastevere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO