Business Construct

Comisia de Prognoză vede un plus de 5% pentru construcţii anul viitor, după un declin de 40% pe timp de criză

Una din şapte companii de construcţii din România se află în insolvenţă

Una din şapte companii de construcţii din România se află în insolvenţă

Autor: Andreea Neferu

18.12.2014, 00:08 346

Constructorii: Suntem rezervaţi în a crede că sectorul se va reechilibra. Aşteptăm şi este necesară o schimbare a atitudinii guvernului. Economia este neglijată.

Sectorul construcţiilor, care a fost una dintre cele mai afectate pieţe pe timp de criză, contractându-se cu peste 40% între 2009 şi 2014, îşi va relua creşterea abia începând de anul viitor, când va înregistra un plus de 5,4%, estimează Comisia Naţională de Prognoză.

Estimările privind o creştere a pieţei construcţiilor anul viitor vin după un an 2014 extrem de dificil pentru jucătorii din acest sector, mulţi dintre ei fiind puternic afectaţi de tăierea la sânge a investiţiilor publice, care nu a reuşit să fie compensată de uşoara creştere din zona privată în 2014. Comisia Naţională de Prognoză estimează că anul acesta sectorul construcţiilor va consemna un minus de 1,7%, după ce în fiecare din anii de criză a înregistrat scăderi.

„Aşteptăm şi este necesară o schimbare a atitudinii guvernului ce s-a extins în ultima perioadă. Economia e neglijată”, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO