Business Construct

Constantin Isac, UNTRR: Infrastructura rutieră este cea mai mare frână în dezvoltarea economică a României

Constantin Isac, UNTRR: Infrastructura rutieră este cea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.03.2016, 13:05 801

Constantin Isac, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Trans­por­tatorilor Rutieri din România (UNTRR), susţine că, deşi economia României s-a îmbunătăţit, lipsa unor politici coerente de dezvoltare a acesteia încă frânează fiecare sector. Un exemplu în acest sens ar fi stadiul infrastructurii locale, încă mult în urma altor ţări din UE.

„Putem să afirmăm că economia României este mai bună decât înainte, dar, din păcate, lipsa unor politici coerente de dezvoltare eocnomică frânează fiecare sector. Am fi putut fi mult mai departe decât acum. Deşi semnalam probleme grave în urmă cu 10-15 ani, nu s-au rezolvat, au apărut altele noi, iar unele care ar putea fi uşor de realizat sunt neglijate de ministerul de resort şi de guvernanţi. De exemplu, infrastructura. Deşi recunoaştem cu toţii că infrastructura rutieră este înapoiată faţă de ce se întâmplă în UE, continuă să fie cea mai mare frână în dezvoltarea economică a Româiei, a spus el la conferinţa ZF Transport &Logistics 2016.

El a mai precizat că, de-a lungul timpului, din partea autorităţilor s-au făcut nenumărate promisiuni, fiecare guvern promovând planuri de a construi autostrăzi, fără a se concretiza însă.

Am primit promisiuni, dar s-au dovedit a fi false. Fiercare guvern promovează autostrăzi. Nu se întămplă aproape nimic în zona asta, deşi banii se cheltuiesc. Numai dacă ne uităm la numărul de camioane putem să ne imaginăm de câte ori a crescut volumul de marfă. Foarte multă marfă a trecut de la nava,l unde nu mai avem nici o participare ca stat, la rutier. Trebuie să insistăm asupra faptului că tot ce înseamnă artere moderne poate salva toate regiunile ţării de la sărăcie. Bani au fost şi încă sunt pentru aceste lucrări, care angajează un număr mare în sector. Nu pot da o explicaţie şi nu cred că vreun oficial nu ar putea să răspundă”, a adăugat Constantin Isac. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO