Business Construct

Constructorul Spedition UMB a avut afaceri în scădere cu 24%, dar tot a marcat profit de 20 de milioane de euro

Dorinel Umbrărescu a schimbat domeniul de activitate al Spedition UMB din „lucrări de construcţii“ în „transporturi aeriene de pasageri“.

Dorinel Umbrărescu a schimbat domeniul de activitate al Spedition UMB din „lucrări de construcţii“ în „transporturi aeriene de pasageri“.

Autor: Andreea Neferu

16.04.2014, 00:07 192

Fiecare angajat al companiei din Bacău a generat anul trecut un profit de aproape un milion de euro.

Spedition UMB, unul dintre cei mai mari constructori din România, controlat de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 469,6 mi­lioa­ne de lei (106,2 mi­lioa­ne de euro), în scădere cu aproape 24% faţă de anul anterior.

În acelaşi timp, profitul net al constructorului s-a redus cu 6%, până la 88,8 milioane de lei (20 de milioane de euro), arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Spedition UMB a avut anul trecut 22 de angajaţi, în scădere de la 37 cu un an în urmă. Explicaţia pentru care firma de construcţii are atât de puţini angajaţi, deşi derulează contracte de anvergură în construcţii, este că cea mai mare parte a salariaţilor care lucrează pe şantiere sunt înregistraţi pe cealaltă firmă de construcţii a omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, Tehnostrade, care a avut în 2012 aproape 1.400 de angajaţi. Rezultatele financiare ale Tehnostrade pe 2013 nu au fost publicate încă pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO