Business Construct

Cum a ajuns România pe harta celor mai mari exportatori de mobilier din Europa

Cum a ajuns România pe harta celor mai mari exportatori...

Autor: Ioana David

18.11.2014, 00:08 1263

România se află pe locul zece în Europa din punctul de vedere al exportului de mobilă, ierarhie dominată de Germania, Italia şi Polonia, ţări care au reuşit să se impună pe harta europeană şi să cumuleze jumă­tate din exporturi, scrie revista Business Construct.

Europa este cel mai mare producător de mobilă din lume, iar exporturile cumulate ale statelor de pe bătrânul continent au sărit de 50 de miliarde de euro anul trecut, potrivit unei analize a Business Construct pe baza datelor Euromonitor.

Bătălia dintre Germania, Italia şi Polonia pentru pieţele externe este de notorietate, prima bazându-se pe durata de viaţă mare a produselor, a doua pe design, iar a treia pe o politică extrem de agresivă de promovare, o caracteristică a statelor cu un start mai lent care doresc să recupereze din decalaj.

În acest context, România se află pe locul zece în clasament, cu un export care a reuşit să treacă cu bine prin criză şi să depăşească nivelul anului 2008. Argumentele producătorilor locali? Forţa de muncă ieftină, materia primă disponibilă şi o tradiţie care se regăseşte în fabrici cu o istorie de mai bine de 100 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO